vineri, 1 ianuarie 2010

10 sfaturi pentru a lua nota 10 la Atestat









Vrei sa stii cum sa iei nota 10?

Cu totii ne dorim sa execelam in domeniul in care ne desfasuram activitatea. Examenul de atestat la informatica este un moment important pentru absolventii de liceu pentru a demonstra ce au invatat timp de 4 ani. In general, nota 10 la atestatul de informatica se poate obtine fara prea mult efort, insa trebuie tinut cont de cateva lucruri esentiale. Cum examenul de atesat 2011 se apropie, va prezentam cateva sfaturi utile pentru a lua nota 10 (zece).

1. Rezolvati subiectele din timp
Daca nu stiati, subiectele pentru atestat se afiseaza de catre Inspectoraul Scolar pana la data de 15 ianuarie. Puteti sa cereti subiectele profesorilor vostri sau sa le luati direct de pe Internet. Subiectele nu se modifica foarte mult de la an la an. Puteti incepe chiar acum sa va antrenati cu subiectele postate pe acest site la adresa http://atestatinfo.blogspot.com/2010/01/subiecte-atestat-informatica-2010.html .

2. Nu pierdeti vremea in timpul orelor de informatica
La scoala aveti posibilitatea de a pune intrevari profesorilor si colegilor si, in felul acest, sa lamuriti anumite probleme. In felul acesta veti castiga mai mult timp liber acasa.


3. Alegeti o tema de proiect originala
De obiecei, profesorii va vor da o lista cu teme de proiect tipice. Daca aveti o idee originala nu ezitati sa o putenti in practica. Va fi mult mai interesant si distractiv pentru voi sa lucrati la un proiect inedit. De asemenea, profesorii evaluatori vor aprecia cu siguranta acest lucru. Daca nu aveti idei, puteti sa alegi o tema de aici.

4. Scrieti o documentatie completa pentru proiectul vostru
Este foarte important ca documentatia care insoteste proiectul sa fie cat mai ampla si sa descrie cu acuratete aplicatia.  Cele mai bune 4 modele de documentatii pentru atestat se gasesc la adresa http://atestatinfo.blogspot.com/2010/02/model-documentatie-atestat-informatica.html

5. Repetati prezentarea aplicatiei
Emotiile in timpul unui examen sunt inerente. Pentru a decurge totul impecabil, repetati in avans prezentarea si fiti pregatiti sa raspundeti la intrebari.

6. Odihniti-va si mancati cat mai bine
Ca in cazul oricarui examen, odihna si alimentatia sunt foarte importante pentru a avea un randament cat mai mare.

7. Fiti prezentabili
Imbracati-va cat mai elegant, eventual la costum. Nu veniti in pantaloni scurti. Folositi un parfum, insa nu exagerati.


8. Cereti mereu parerea altora
Atunci cand terminati de implementat un modul al aplicatiei, cereti unui profesor si unor colegi sa va dea feedback pentru ce ati facut. 

9. Participati la concursuri
Daca proiectul vostru este suficeint de interesant, puteti sa il inscrieti la un concurs de soft. Cele mai importante concursuri de software sunt InfoEducatie si CIA. Atentie, va trebui sa va apucati din timp sa lucrati la proiect pentru a avea sanse la aceste concursuri. Pentru partea de programare, puteti aprofunda mergand la olimpiade sau rezolvand probleme online.

10. Nu copiati
Va avea o mare satisfactie sa lauti nota 10 pe meritul si munca voastra. In plus, riscati sa fiti eliminati din examen daca sunteti prinsi copiind. Totodata, nu veniti cu proiecte facute de altii. Profesorii isi vor da seama.

Sper ca aceste sfaturi sa va fie de folos. Daca aveti intrebari nu ezitati sa le scrieti pe blog.

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu